UDSAT Guided E-mtb omkring Silkeborg

13-12-2020 Del på Facebook

E-MTB med Møllebanden.

Tag med på E-MTB gennem Danmarks bedste mtb-område, til Himmelbjerget, med guider som kan finde alle de sjoveste spor og samtidig tilpasse rutevalget efter gruppens behov og niveau. Vi mødes ved Vejlsøhus i Silkeborg og kører i samlet flok mod Himmelbjerget. Turen varer ca. 3 timer (med E-MTB kan alle klare det). Efterfølgende vil der være en sandwich og en øl/vand og plads til mere hygge.

Cyklerne:

Vi kører på topmoderne Specialized Turbo Levo-cykler. De har en motor på 565 watt og 90 nm (det samme som en VW Up!!!). Samtidig kommer de med 150 mm vandring både for og bag, dropperpost og i alle størrelser. 

Der er naturligvis en gennemgang af dem inden vi tager afsted og på turen kommer guiderne med tips og tricks til at få det optimale ud af det.

På turen fra Vejlsøhus til Himmelbjerget kommer man gennem noget af landets mest kuperede og smukkeste natur. Her afløser den ene fantastiske udsigt den anden. At man samtidig kører på fantastiske stier gør ikke oplevelsen dårligere. Op og nedkørsler med mere end 130 højdemeter og nogle af de bedste flowspor på MTB-sporet ”Danmarks Tag” gør turen til en ”must try-oplevelse”. Vi kan på dagen dele op i to, når der er forskellige veje, så dem der har mod på lidt vildere kørsel, kan få mulighed for det og alligevel følges med resten af gruppen.

Find evt. lidt inspiration i videoen her:

https://www.youtube.com/watch?v=kcRXMNJfZac&ab_channel=MTBTV

Og se lidt af de mere adrenalinskabende spor her:

https://www.youtube.com/watch?v=kltuPhPyr2U&t=120s&ab_channel=MTBTV

Guider: Bo Simonsen og Morten Agersnap

Husk at medbringe funktionel, intakt hjelm (kan lånes), velegnede sko, sygesikring, mobiltelefon, vand og godt humør.

Derudover kan det være en god ide at have handsker, regntøj og snacks med. Man er også velkommen til at medbringe egne cykelsko og pedaler.

Giv venligt besked hvis du skal låne pedaler..

Information.

Corona: Vi kan naturligvis ikke vide, hvordan situationen ser ud på dagen. Men - vi tager alle nødvendige forholdsregler og har mulighed, for at dele os i mindre grupper. Alle cykler er afsprittet på berøringsflader, når de udleveres. Uanset hvad har frisk luft og motion, altid været godt for helbredet.

Når du er på mountainbikekursus med steep.dk, er du i helt trygge hænder. Vores guider er højt uddannede og er derfor i stand til, altid at vurderer deltagernes niveau. Samtidig har de et fantastisk lokalkendskab og kan altid finde et spor eller en sektion, som passer til niveauet og situationen. Derfor er der altid en plan B, C, D… osv.

Guiderne kan også førstehjælp og medbringer altid en førstehjælpstaske. Skulle der være brug for assistance, har guiden 100% styr på adgang for ambulance osv.

Desuden har guiden altid værktøj og reservedele, til at kunne klare de fleste defekter.

Vi samarbejder med Naturstyrelsen og de andre lodsejere i området og er i løbende dialog om bæredygtighed, redepladser og færdsel i skoven. Derudover betaler vi naturligvis de lovpligtige afgifter til Naturstyrelsen, for lån af arealerne. Midlerne bruger Naturstyrelsen på materialer til eksisterende og nye mountainbikespor.